Actualitat Notícies

Onda presenta en FITUR el seu projecte de destinació turística accessible amb el castell com a principal reclam
GEN 2020

L'Ajuntament suma valor a la seua proposta turística de la ciutat obrint els seus recursos a les persones amb discapacitat

La ciutat d'Onda està present aquesta setmana en la Fira Internacional de Turisme de Madrid -FITUR- donant a conéixer la seua oferta turística a professionals del sector, turoperadors i agències. En aquesta edició, Onda ha acudit amb una proposta de valor centrada en el seu projecte de destinació turística inclusiva amb el castell com a principal reclam, ja que s'ha convertit en la primera fortalesa accessible de la província de Castelló.


Així ho han anunciat des de Madrid l'alcaldessa, *Carmina Ballester, i la regidor de Promoció Econòmica, Maria *Baila, en la roda de premsa celebrada aquest matí, on també han assistit diferents representants de col·lectius de persones amb discapacitat així com associacions d'àmbit nacional que promouen el turisme accessible, com *PREDIF.


“Des de l'Ajuntament d'Onda entenem que les inversions turístiques no pot mesurar-se només en termes de rendibilitat econòmica, sinó també en rendibilitat social. Per això aquestes actuacions no busquen com a objectiu prioritari generar més ingressos a la ciutat, que benvinguts siguen, sinó dignificar una destinació turística capaç de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. A vegades costa molt poc adequar les nostres instal·lacions per a permetre que tots les puguen gaudir. Són els seus drets i el nostre deure com a govern públic”, ha apuntat l'alcaldessa davant els mitjans de comunicació.


En aquesta línia, segons ha detallat Balla, la principal obra que s'ha escomés fins hui és convertir el castell de les 300 torres en la primera fortalesa accessible de la província. Per a això, l'Ajuntament ha invertit 190.000 euros, subvencionats al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea, per a construir una passarel·la de 254 metres de longitud i 2,3 metres d'ample amb l'objectiu de facilitar l'accés de cadires de rodes fins a la part alta del castell, on es troba la *alcazaba i les *Yeserías del castell, que alberguen el museu i es projecta l'audiovisual adaptat a persones amb diversitat funcional. Així mateix, el projecte inclou la instal·lació de baranes i il·luminació led en tot el camí, així com la senyalització d'aquest, per a garantir la seguretat dels usuaris.


D'altra banda, l'edil també ha posat l'accent que la resta d'edificis que alberguen recursos turístics de la localitat, com són el Museu del Taulell o el Centre d'Interpretació ‘Onda Natura’, en el Vaig moldre de la *Reixa, també són accessibles.


Experiència turística accessible
Ballester ha aprofitat la compareixença per a anunciar que “aquesta aposta no acaba ací, sinó que des d'aquest equip de govern continuem treballant per incorporar noves mesures que possibiliten l'accés, la utilització i gaudi de les infraestructures, enclavaments i serveis turístics de manera normalitzada, autònoma i segura per a les persones amb discapacitat. I tinc molt clar que Onda serà una destinació turística inclusiva, accessible i socialment responsable, o no serà”.


Segons la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física -*PREDIF-, apostar pel turisme accessible augmenta la quota de mercat a quatre milions de clients potencials a Espanya i, a més, afavoreix la desestacionalització del sector turístic.


“L'accessibilitat és un dret, un factor d'integració social, un element bàsic de la qualitat turística i, a més, una oportunitat per a la nostra ciutat”, ha postil·lat la primera edil

Level AA conformance,W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Ajuntament d'Onda - Conselleria d'Innovació, Industria, Comerç i Turisme